Politica de confidentialitate

Termeni & conditii ale prelucrarii datelor panelistilor din programul de cercetare gemiusAudience  ("Cercetarea")

Scopul Cercetarii este de a defini profilul utilizatorilor de internet care viziteaza site-uri web bazate pe aplicatii digitale, incluzand profilul statistic al destinatarilor campaniilor publicitare efectuate pe Internet. Datele colectate ofera posibilitatea prezentarii informatiilor statistice agregate cu privire la utilizatorii continutului cercetat. Pentru a beneficia din plin de targetarea reclamelor online, am implementat proiectul Target42, care ajuta la ajustarea reclamelor in functie de preferintele dvs. si care se desfasoara in colaborare cu Netsprint S.A., cu sediul social in Varsovia, Armii Ludowej 26.

Cine prelucreaza datele despre mine?

Operator de date cu caracter personal este Gemius Polska sp. z o.o., 48 Domaniewska St., 02-672 Varsovia. Netsprint SA, ul. Armii Ludowej 26, 00-609 Varsovia, Polonia si compania care sustine proiectul in Romania: Gemius Research SRL, sector 1, strada Semicercului nr 12, etajul 3.

Ce fel de date sunt prelucrate?

Datele pe care le procesam sunt:

 • date socio-demografice, cum ar fi: varsta, sexul, educatia etc. Acestea ar putea include, de asemenea, datele privind preferintele in materie de cumparaturi sau cele privind modul de utilizare a internetului;
 • ID-ul online al device-ului, ID-ul browser-ului si datele tehnice ale dispozitivului folosit de tine (rezolutia ecranului, sistemul de operare);
 • date despre site-urile web pe care le vizitati si despe continutul afisat;
 • datele privind afisarile de pe site-urile pe care le vizitati, inclusiv informatii privind interactiunea cu reclamele afisate;
 • datele privind achizitiile efectuate pe Internet, inclusiv bunuri, metode de plati si livrari;
 • uneori, va putem cere sa furnizati date de contact, cum ar fi e-mail sau numarul de telefon.

Vom folosi datele de contact pentru a lua legatura cu dvs. cu privire la efectuarea cercetarii, spre exemplu pentru a va incuraja sa luati parte la trageri la sorti si concursuri, a va oferi informatii si sfaturi despre acestea, a va incuraja sa participati la cercetare pe scara mai larga, pentru a va oferi suport tehnic si pentru a va informa cu privire la schimbarile aduse in procesul de cercetare.

Daca va invitam sa instalati software-ul si sa participati la un alt proiect de cercetare, veti fi informat in mod corespunzator despre ce fel de date sunt colectate prin acest software.

Care este scopul colectarii datelor privind comportamentul meu pe internet?

Informatiile despre comportamentul dvs. pe internet sunt colectate pentru realizarea corespunzatoare a cercetarii. Este posibil sa organizam concursuri sau programe de loializare pentru participanti. In acest caz, datele personale colectate vor fi folosite numai cu scopul efectuarii acestor parti ale cercetarii.

Optiune suplimentara (DMP)

Monitorizam reclamele de pe anumite site-uri. Informatii privind afisarea sau difuzarea reclamelor ar putea fi folosite pentru reglarea fluxului de reclame in scopul nevoilor dvs..

Care este temeiul juridic pentru prelucrarea datelor?

Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor este reprezentat de consimtamantul dvs., pe care il puteti anula in orice moment.

Catre cine sunt trimise datele si cu cine sunt partajate?

Datele despre care vorbim ar putea fi partajate subcontractorilor nostri. Datele dvs. ar putea fi, de asemenea, partajate cu o companie care solicita Cercetarea intr-o piata data, astfel incat sa se verifice corectitudinea calculelor si a statisticilor realizate de noi. In astfel de situatii, scopul datelor partajate este minimizat de noi. In cazul in care vom organiza concursuri sau programe de loializare, datele ar putea fi partajate cu partile responsabile pentru realizarea acestor sarcini.

Optiune suplimentara (DMP):

Am putea partaja informatiile legate de categoriile de site-uri web vizitate de dvs. altor retele care coopereaza cu noi si ajusteaza reclamele la profilul utilizatorilor de internet.

Sunt datele mele trimise in afara UE?

Datele NU sunt transmise in afara UE.

Cat timp sunt stocate datele?

Datele sunt stocate pe perioada cercetarilor pe teritoriul Romaniei si Moldovei, iar dupa perioada necesara de protectie a solicitarilor (specificate in conformitate cu reglementarile legale dintr-o tara data) sunt anonimizate.

Care sunt drepturile mele?

Respectand drepturile dvs. personale, noi sprijinim protectia datelor conform reglementarilor de drept obligatorii. Aveti dreptul la:

 • eliminarea datelor care se refera la dvs.;
 • corectarea datelor;
 • limitarea prelucrarii datelor;
 • obtinerea de informatii cu privire la datele care se refera la dvs., inclusiv accesul la ele;
 • depunerea unei obiectii impotriva procesarii datelor, inclusiv creare de profiluri in scopul targetarii reclamelor.

Pentru exercitarea acestor drepturi, va rugam sa ne contactati la netpanel@gemius.ro, la adresa postala a Operatorului de date sau sa accesati site-ul Gemius Privacy Tool.

Trebuie sa imi partajez datele ?

Nu este obligatoriu sa va partajati datele. Puteti anula oricand consimtamantul prin contactarea noastra la adresa netpanel@gemius.ro sau la adresa postala a Operatorului de date. Acest lucru va avea ca rezultat faptul ca datele nu mai sunt prelucrate in scopul cercetarii, competitiilor sau realizarii programelor de loializare. Daca ati avut instalat inainte software-ul Gemius care colecteaza informatii suplimentare, ar trebui sa il dezinstalati. Daca nu veti face acest lucru, datele vor fi trimise catre noi in continuare. Cu toate acestea, dupa anularea consimtamantului, datele dvs. nu vor putea fi folosite pentru calcularea statisticilor din cadrul cercetarii.

Interesele mele sau alte informatii despre mine sunt prezise pe baza acestor date?

Optiunea 1: 

Nu, noi nu folosim datele in sensul profilarii.

Optiuni2 (DMP): 

Pe baza datelor obtinute, browser-ul ar putea face actiuni automate specifice, spre exemplu ajustarea reclamelor in sensul preferintelor dvs. Acest proces are legatura cu profilarea, ceea ce inseamna ca pe baza comportamentului dvs. anterior pe internet si a site-urile vizitate, datele dvs. vor construi profilul de preferinte personale, care va vor face sa vedeti reclamele care sunt cele mai potrivite pentru dvs.

Cum pot sa va contactez referitor la probleme legate de prelucrarea datelor mele?

Orice intrebare sau indoiala referitoare la prelucrarea datelor poate fi trimisa la adresa de e-mail netpanel@gemius.ro, si la adresa postala a Operatorului de date. In ceea ce priveste proiectul Target42, va rugam sa ne contactati la adresa: contact@gemius.ro.

Orice alte informatii privind prelucrarea datelor personale pot fi gasite la: https://www.gemius.com/privacy-policy.html. In cazul in care considerati ca actionam impotriva acestor reguli sau daca aveti orice intrebare referitoare la acestea, va rugam, contactati-ne la adresa de mai sus. Puteti de asemenea sa depuneti o plangere oficiala la autoritatea pentru protectia datelor cu caracter personal dedicata acestor tipuri de date.

Modificari la aceasta Politica de Confidentialitate

In cazul in care vom aduce o schimbare importanta la aceasta politica, in scopul de a va proteja drepturile si libertatile, vom face toate eforturile rezonabile pentru a va informa cu cel putin 14 zile calendaristice inainte de punerea in aplicare a acestei schimbari importante.