2015-08-05 13:24

Tendinte in social media: In Romania Facebook are cea mai mare crestere din regiune

Facebook se bucura de popularitate in majoritatea tarilor din Europa Centrala si de Est. Cea mai mare crestere este inregistrata in Romania. Twitter devine din ce in ce mai popular in Ucraina, iar Instagram si-a dublat numarul de useri in Rusia.    

In  2013, in Romania, 78.5% dintre utilizatorii de internet accesau Facebook. In 2014  procentul de vizitatori a atins 84.5%, marcand astfel cea mai mare crestere din regiune. Ungaria, Polonia si Danemarca se mentin pe un trend ascendent, cu un reach de 83.6%, 77.3% si 75.6% in 2014. Pe de alta parte in Rusia, Belarus si Ucraina unde reteaua de socializare ruseasca VKontakte este extreme de raspandinta, Facebook pierde teren. Cea mai mare scadere se observa in Belarus unde doar 2 din 10 utilizatori de internet foloseau Facebook in 2014.

Fondat acum  aproape 10 ani, Twitter a devenit destul de repede una dintre cele mai populare retele de socializare. In urma cu doi ani, in Turcia unul din trei useri accesa lunar Twitter. Cea mai spectaculoasa evolutie din regiune se inregistreaza in Ucraina, unde in decurs de un an, Twitter si-a marit numarul de vizitatori cu 56%.

De cand a fost cumparata de Facebook in 2012,  reteaua Instagram e pe un trend ascendent. In majoritatea tarilor analizate de Gemius, Instagram a crescut in ultimii doi ani constant. Cu toate acestea, rata de crestere variaza semnificativ de la o piata la alta. Daca in Rusia si-a dublat numarul de useri de la 6% in 2013 la aproape 13% in 2014, in Romania cresterea a fost modesta, de sub un procent.

Datele provin din studiul gemiusAudience derulat de Gemius in peste 30 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Nordul Africii. Analiza de mai sus se bazeaza pe cifrele medii lunare din anii 2013 si 2014 din Romania, Turcia, Rusia, Ucraina, Danemarca, Ungaria si Belarus.

 

To clipboard> Drukuj

Tipul continutului

analiza & infografic

Industrie

Advertising, Media

Vrei sa afli mai multe?

Contact

Primeste toate stirile, opiniile si ghidurile intr-un singur mail!

Newsletter