2017-03-21 10:35

Reclamele video în piața de publicitate online din primul trimestru al anului 2017

Cele mai multe reclame video din România apar pe Facebook și YouTube. Spoturile video care promovează produse de îngrijire și igienă personală sunt cele mai frecvent livrate. Ele înregistrează aproape 114 milioane de vizualizări pe trimestru, arată studiul gemiusAdReal pentru ultimele trei luni din 2016.

Advertiserii aleg cel mai des Facebook atunci când livrează spoturi publicitare video. Rețeaua de socializare se află pe primul loc în clasamentul publisherilor cu un reach record de 4,4 milioane de utilizatori reali care au vizualizat reclame video pe desktop în octombrie 2016. Adică 60,2% din totalitatea utilizatorilor de internet de pe desktop din România au văzut reclame video pe site.

*Studiul se referă la utilizatorii de internet cu vârste cuprinse între 14 și 74 de ani care se conectează la internet de pe laptop sau PC.

Facebook și YouTube, cei mai mari publisheri

Facebook și YouTube atrag un număr foarte mare de utilizatori și odată cu ei un număr impresionat de vizualizări. Astfel, în perioada analizată, Facebook a livrat peste 319 milioane de afișări, iar YouTube 284 milioane de afișări. Următoarele poziții în clasament au fost ocupate de ProTV cu 35 de milioane de afișări livrate și Mediafax Group cu 32,8 milioane de afișări.


Industriile care au livrat cele mai multe reclame video

Industria care a livrat cele mai multe reclame video a fost cea de îngrijire și igienă personală. În cele trei luni analizate, spoturile video au fost afișate pe computerele din România de peste 114 milioane de ori. Cea mai productivă lună a industriei a fost noiembrie, atunci când reclamele video au fost văzute de peste 4,1 milioane de utilizatori de internet. Așadar, au reușit să atingă mai bine de jumătate dintre utilizatorii de internet de pe desktop (laptop & PC – 55,7%). Următoarele poziții sunt ocupate de industria alimentară (96 milioane de vizualizări) și cea de divertisment (94 milioane de vizualizări).

 

Nurofen, cel mai vizibil brand din industria farmaceutică

Industria de farmaceutice a crescut ca număr de afișări în mare parte datorită brandului Nurofen. Românilor li s-au afișat spoturile de la Nurofen de peste 19,1 milioane de ori în trei luni. În aceeași perioadă, companiile de produse tehnice și de construcție au fost vizibile pe internet. Reclama video de la Romstal a înregistrat peste 14,8 milioane de vizualizări, iar Engie 14,4 milioane. Spoturile proprii YouTube au fost văzute de 13,4 milioane de ori. De asemenea, jocul League of Angels 2 a strâns 12,8 milioane de vizualizări.

 

 

* gemiusAdReal este primul și singurul studiu disponibil în România care analizează întreaga piață de publicitate online prin prisma utilizatorului final. AdReal oferă informații complete despre toate tipurile de reclame și website-uri (include și rețele de socializare & motoare de căutare). Lider în măsurarea audienței în peste 35 de țări, metodologia Gemius este recunoscută internațional și premiată în 2015 și 2016 cu locul întâi la  IAB Europe Research Award pentru metodologiile de cercetare a audienței dezvoltate.

To clipboard> Drukuj

Industrie

Advertising, Comert

Tara

Romania

Vrei sa afli mai multe?

Contact

Primeste toate stirile, opiniile si ghidurile intr-un singur mail!

Newsletter