2017-03-02 10:07

Moldova: Cât de des citesc știri online moldovenii

Aproape 750.000 de moldoveni accesează lunar site-uri de știri generale. În medie, fiecare utilizator alocă peste o oră pe lună pentru a se informa din aceste surse, arata Bati prin studiul gemiusAudience pentru ianuarie 2017.

Internetul facilitează accesul la informație, iar acest lucru îl cunosc și moldovenii. Mai bine de 36% din utilizatorii de internet din Moldova aleg să citească online știrile.

Deși adolescenții sunt cei care petrec cel mai mult timp pe net, la capitolul revista presei cei de peste 55 de ani sunt cei mai activi - 201 de mii de utilizatori. Aceștia sunt urmați în clasament de cei cu vârste cuprinse între 40-49 de ani – 122 de mii și de cei între 25-29 de ani – 105 de mii.

 

Despre BATI: Asociația „Biroul de Audit al Tirajelor și Internetului”(BATI) este o structura asociativă, necomercială, constituită în 2009 cu scopul de a furniza industriei de publicitate din Moldova indicatori obiectivi și independenți asupra performanțelor diverselor canale media, indicatori necesari pentru luarea deciziilor de alocare a bugetelor de reclamă pe o bază profesională. Membri BATI sunt persoane juridice, edituri de presă scrisă și online, agenții și clienți de publicitate.

Despre studiu: gemiusAudience este studiul complet de măsurare a audiențelor online prin metodologia proprietară. Lider în măsurarea audienței în peste 35 de țări, metodologia Gemius este recunoscută internațional și premiată în 2015 cu locul întai la  IAB Europe Research Award pentru metodologiile de cercetare a audienței dezvoltate.

To clipboard> Drukuj

Industrie

Advertising, Altele

Tara

Moldova

Vrei sa afli mai multe?

Contact

Primeste toate stirile, opiniile si ghidurile intr-un singur mail!

Newsletter