2018-04-11 11:19

gemiusAdReal. Unde au campaniile video online Netflix cea mai buna rata de Viewability şi Reach?

Gemius a analizat, în ianuarie 2018, activitățile de publicitate online Netflix pe cinci piețe selectate: Franța, Germania, Polonia, România şi Turcia. Netflix a pășit cu îndrăzneală în noul an cu campaniile lor video, confirmând declarația făcută în toamna anului 2017, când au anunțat planul lor de a spori cheltuielile de marketing şi promovare în 2018.

 Serviciul s-a clasat pe primul loc în clasamentul advertiserilor care au avut campanii video online pe PC în România (45% Reach), Germania (26% Reach) şi Polonia (37% Reach). Potrivit gemiusAdReal, în Turcia şi Franţa, Netflix a fost pe locul 4 în clasament, 31% şi respectiv 21% Reach.

Cea mai mare frecvența a afișărilor față de reclamele video Netflix a fost în Polonia şi Germania. În aceste țări, utilizatorul obișnuit de internet a avut posibilitatea de a vedea o reclamă Netflix de aproximativ 8 ori într-o lună. În schimb, în cazul populației online turcești frecvența reclamelor a fost de aproximativ 4 ori pe lună.

 

 

Germania: Cea mai bună rată de viewability a campaniilor video Netflix

 

În România, Polonia, Germania şi Turcia rata de viewability a campaniilor video Netflix a depășit 50%. Cel mai mare procentaj a fost înregistrat în Germania – 68%. Cu 20 de procente mai mult decât rata înregistrată în Franța. Doar în această ţară rata de viewability a fost sub 50% (mai precis 48%).

Timpul de vizualizare a reclamelor Netflix a atins pragul maxim în Germania, ajungând astfel la 11 secunde. Urmează Polonia pe locul doi, timpul de vizualizare atingând 9,3 secunde. Top 3 se închide cu Turcia- 8,7 secunde. În Franţa şi România timpul de afişare al campaniilor video Netflix recunoscut ca fiind vizibil pentru utilizatori a fost semnificativ mai mic – 7,1 şi respectiv 7,8 secunde. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că în România, dintre toate piețele analizate, Reach-ul campaniilor video Netflix a fost cel mai mare (45%).

Unul dintre cele mai promovate seriale din toate ţările analizate a fost Black Mirror. În România, reclamele pentru acest serial au fost afişate de peste 4,4 milioane de ori şi a ajuns la peste 1,4 milioane de Real Users. În Polonia, campaniile video online care au promovat Black Mirror au atins cel mai mare Reach (peste 25%) şi cel mai mare număr de afișări (32,2 milioane) dintre toate serialele Netflix promovate.

To clipboard> Drukuj

Tara

Romania

Vrei sa afli mai multe?

Contact

Primeste toate stirile, opiniile si ghidurile intr-un singur mail!

Newsletter