2013-10-23 13:25

Google, Facebook si Yahoo- cele mai populare siteuri din Romania

Gemius, Google, Facebook si Yahoo sunt site-urile cele mai vizitate de catre utilizatorii romani de internet. In luna  August 2013, 77,2 % dintre internautii romani au vizitat Google.ro, 72,4 % au intrat pe Facebook.com si 66,7% au vizitat Yahoo.com.    

In Romania se inregistreaza acum peste 8,9 milioane de utilizatori activi de internet. Potrivit studiului Gemius, 4,47 milioane de barbati si 4,44 milioane de femei folosesc lunar Internetul. Barbatii sunt mai activi online decat femeile si petrec mai mult timp navigand pe site-uri. Intr-o luna, in medie femeile petrec doar 22 de ore online, in timp ce barbatii sunt activi online aproximativ 31 de ore. In ceea ce priveste aria de interese, exista diferente intre cele doua sexe. Site-urile cele mai vizitate de catre barbati sunt site-urile de sport si jocuri, in timp ce femeile viziteaza cel mai mult site-urile de pantofi si imbracaminte. 

Studiul arata ca tinerii reprezinta segmentul cel mai bine reprezentat online- 53,63% din totalul internautilor romani avand varste cuprinse intre 14 si 34 de ani. Din punct de vedere al educatiei, majoritatea utilizatorilor romani de internet au studii medii si superioare, 36,2 % au absolvit liceul, iar 17,6 % sunt absolventi de facultate.

Studiul gemiusAudience prezinta o imagine completa a mediului online din Romania, oferind informatii despre persoanele care viziteaza site-uri. Este un studiu continuu, care ofera date lunare ce permit urmarirea trendurilor din mediul online romanesc.

To clipboard> Drukuj

Tipul continutului

analiza & infografic

Industrie

Advertising, Media

Tara

Romania

Vrei sa afli mai multe?

Contact

Primeste toate stirile, opiniile si ghidurile intr-un singur mail!

Newsletter