2016-09-14 08:33

Cine vizitează Instagram.com în România

Peste 17% dintre utilizatorii de internet de pe desktop accesează Instagram.com în România. Dintre ei cei mai mulți trăiesc în oraș, arată studiul gemiusAudience pentru perioada ianuarie – iunie 2016.

Instagram.com doar pentru cei care trăiesc în oraș?

Din datele analizate reiese că mare parte a utilizatorilor care generează trafic pe Instagram.com trăiesc în orașe. Numărul lor este de două ori mai mare față de numărul celor care trăiesc în mediul rural în patru din cele șase luni analizate (ianuarie, martie, aprilie și mai). Numărul utilizatorilor din mediul urban a fost de aproape 2,4 ori mai mare decât numărul utilizatorilor din mediul rural în luna aprilie: 415,000 locuitori de la oraș vs. 176,000 locuitori din afara orașului.

 

Un site pentru femei sau pentru bărbați?

Femeile și bărbații accesează în mod egal Instagram.com. Cu toate acestea, bărbații înregistrează un trend ascendent. O ușoară diferență a fost observată doar în luna iunie, atunci când procentul bărbaților care au intrat pe site a fost mai mic– cu 5.000 mai multe femei ca bărbați.

Instagram.com conectează generații

În mod tradițional, Instagram.com este popular în rândul tinerilor. În ianuarie, peste 280.000 de utilizatori, adică 42%, reprezentau segmentul de varstă 14 – 24 de ani, iar trendul s-a menținut în majoritatea lunilor analizate. Însă, din rândul utilizatorilor din mediul urban mulți au vârste de peste 55 de ani. Activitatea lor este reprezentativă mai ales în lunile aprilie si iunie. Atunci site-ul a înregistrat un record de 68.000 de utilizatori de peste 55 de ani din mediul urban. Adică, în aprilie ei reprezentau peste 16% dintre utilizatorii din mediul urban, iar în iunie 14,6%. 

 

Despre studiu:

gemiusAudience în România este studiul complet de măsurare a audiențelor online prin metodologia proprietară Fusion, care combină datele proprietare site-centric cu datele proprietare user-centric și date structurale furnizate de BRAT prin studiul SNA FOCUS. Lider în măsurarea audienței în peste 35 de țări, metodologia Gemius este recunoscută internațional și premiată în 2015 și 2016 cu locul întai la IAB Europe Research Award pentru metodologiile de cercetare a audienței dezvoltate.

To clipboard> Drukuj

Tipul continutului

analiza & infografic

Industrie

Media

Vrei sa afli mai multe?

Contact

Primeste toate stirile, opiniile si ghidurile intr-un singur mail!

Newsletter