2016-03-22 08:58

Cine folosește Facebook în România. Profilul utilizatorilor de pe desktop

Facebook are un succes mai mare în rândul bărbaților. Tinerii sunt cei mai atrași de rețeaua de socializare americană, arată studiul gemiusAudience pentru luna decembrie 2015.

Mai mult de șapte milioane de utilizatori se conectează la internet de pe desktop, dintre care peste 80% intră pe Facebook cel puțin o dată pe lună. 

Bărbații au mai multe conturi pe Facebook ca femeile

Din studiul gemiusAudience reiese că bărbații sunt mai interesați de crearea unui cont pe Facebook decât sunt femeile. Bărbații au o pondere de 53% din numărul total al celor care se loghează pe site de pe desktop, în timp ce femeile reprezintă doar 47%.

Tinerii utilizează cel mai mult Facebook

Cei mai atrași de Facebook sunt tinerii, cei cu vârsta întra 19-24 de ani (17%), 25-29 (14%) și de cei de 30-34 (14.2%).

Cu toate acestea, mai mult de 600.000 de utilizatori Facebook au peste 55 de ani (10%).

Unde locuiește majoritatea populației care se loghează pe Facebook

Aproape două milioane de utilizatori ai rețelei de socializare provin din zone rurale - 32%, în timp ce procentul celor care locuiesc în oraș este dublu – 68%.

Despre studiu:

gemiusAudience în România este studiul complet de măsurare a audiențelor online prin metodologia proprietară Fusion, care combină datele proprietare site-centric cu datele proprietare user-centric și date structurale furnizate de BRAT prin studiul SNA FOCUS. Lider în măsurarea audienței în peste 35 de țări, metodologia Gemius este recunoscută internațional și premiată în 2015 cu locul întai la  IAB Europe Research Award pentru metodologiile de cercetare a audienței dezvoltate.

To clipboard> Drukuj

Tipul continutului

analiza & infografic

Tara

Romania

Vrei sa afli mai multe?

Contact

Primeste toate stirile, opiniile si ghidurile intr-un singur mail!

Newsletter