2018-08-21 13:06

Chrome, Firefox si Internet Explorer – in ce tari europene sunt cele mai populare?

Chrome a fost cel mai popular browser web din regiunea analizata in aprilie 2018. In medie, 58% din pageview-urile de pe PC au fost generate in browser-ul Google. Firefox a fost cel de-al doilea browser in ceea ce priveste pageview-urile (in medie 18%). Internet Explorer s-a clasat pe al treilea loc in clasament cu o medie de 9% printre tarile analizate.

Gemius a verificat care au fost cele mai populare browsere web printre utilizatorii de Internet din tarile Europene selectate. In aceasta analiza am luat in considerare share-ul de pageview-uri in special pe browserele web de pe computere personale si laptopuri in Aprilie 2018. Potrivit cercetarii gemiusRanking, browserele din TOP 3 au fost Google Chrome, Mozilla Firefox si Microsoft Internet Explorer. 

Peste 80% din pageview-urile din Turcia au fost generate in Chrome

Chrome a fost cel mai des folosit browser pe PC in regiunea analizata. Mai mult de jumatate din pageview-uri au provenit din browser-ul Google. Chrome a generat cel mai mare share in Turcia, aproximativ 83%. Moldova s-a clasat pe cel de-al doilea loc in clasament cu un share de  76%, iar pe cel de-al treilea loc Bosnia si Hertegovina cu un rezultat cu doar un procent mai mic fata de Moldova. Clasamentul TOP 5 se inchide cu Romania (69%) si Serbia (67%). Cel mai mic share al Chrome-ului a fost inregistrat in Luxemburg, unde browser-ul Google a remarcat 27% pageview-uri. De asemenea, Luxemburg-ul a fost singura piata in care Google Chrome nu a fost clasat pe primul loc. Pe teritoriul Benelux, primul loc a fost luat de Firefox cu un share de 28%.

Internet Explorer- cel mai popular browser din Luxemburg

Internet Explorer s-a clasat pe locul 3 in clasamentul de popularitate ale browserelor web pe PC in toate tarile analizate. In aprilie 2018 browser-ul Microsoft a fost foarte remarcat în tarile Benelux-26% in Luxemburg si 16 % in Belgia. In Republica Ceha aproape o cincime din pageview-uri au provenit de pe Internet Explorer. Estonia (15%) si Portugalia (14%) au inchis topul 5 al tarilor cu cel mai mare share al utilizarii de Internet Explorer. In Moldova, unde Google Chrome a inregistrat unul dintre cele mai mari rezultate din tarile analizate, doar 1% din pageview-uri au fost generate in browser-ul Microsoft.

Polonia- cel mai mare share de pageview-uri in browser-ul Firefox

In ciuda faptului ca Firefox este browser-ul numarul unu in Luxemburg, browser-ul Mozilla a remarcat cea mai mare cota din Polonia. Peste o treime din pageview-urile poloneze de pe PC au provenit de pe Firefox. In Ungaria, browser-ul Mozilla a inregistrat un rezultat similar cu cel al Luxemburg-ului, 27%. Ultimele doua locuri in TOP 5 au apartinut Sloveniei si Bulgariei. Rezultatele din cele doua tari au fost usor diferite-24%, respectiv 23%. In aprilie, browser-ul Firefox a inregistrat cel mai slab rezultat in Turcia. Doar 4% din pageview-urile turcesti au fost generate in browser-ul Mozilla.

To clipboard> Drukuj

Industrie

Advertising, Tehnologie

Vrei sa afli mai multe?

Contact

Primeste toate stirile, opiniile si ghidurile intr-un singur mail!

Newsletter