2016-10-07 09:32

Cele mai accesate site-uri de știri generale

adevarul.ro, stirileprotv.ro și realitatea.net sunt cele mai accesate site-uri de știri generale de către români, de pe desktop, potrivit analizei gemiusAudience pentru perioada ianuarie – iunie 2016. 

Din ianuarie până în iunie 2016 reach-ul site-urilor de știri generale a crescut semnificativ. La începutul acestei perioade 50% dintre utilizatorii de pe desktop citeau știri online din această categorie, iar în mai și iunie ponderea lor a atins 52%.  Adică, lunar peste 3,8 milioane de utilizatori aleg să se informeze online.

Topul celor mai citite site-uri de știri generale din România

Pe cât de multe televiziuni de știri există în România, pe atât de multe site-uri de știri întâlnim în online. Așadar, românii au de unde alege atunci când vine vorba de informare, iar cele mai accesate site-uri de știri generale pe desktop sunt (în ordine alfabetică): adevarul.ro, antena3.ro, digi24.ro, evz.ro, gandul.info, hotnews.ro, jurnalul.ro, mediafax.ro, realitatea.net, stirileprotv.ro și  ziare.com.

 

 

REACH: Raportul dintre numărul de utilizatori care a vizitat un site și numărul total de utilizatori care navighează pe internet

NOTE: Datele prezentate de gemiusAudience exprimă valorile în Real Users - indicator proprietar Gemius care se referă la numărul de persoane reale, nu computere, cookies sau adrese IP

Pe prima poziție în top au alternat, de-a lungul celor șase luni analizate, adevarul.ro și  stirileprotv.ro, în timp ce  realitatea.net a ocupat în fiecare lună cel de-al treilea loc. Cel mai mare reach a fost atins de adevarul.ro în ianuarie, atunci când 1,8 milioane de utilizatori de internet au accesat site-ul de pe desktop (24,19% reach).

Gandul.info a ocupat locul patru în clasament pe toată perioada analizată, în timp ce ziare.com  a atras peste 12.6% dintre utilizatorii de internet de pe desktop.

Dacă în vârful clasamentului schimbările nu au fost majore, la baza lui poziția site-urilor a alternat constat. Așadar, cel mai des au fluctuat în top site-urile: antena3.ro, hotnews.ro, evenimentulzilei.ro, mediafax.ro, jurnalul.ro și digi24.ro. Deși locul lor în top a variat, lunar fiecare site în parte a atras peste 500.000 de utilizatori de internet de pe desktop.

 

Despre studiu:

gemiusAudience în România este studiul complet de măsurare a audiențelor online prin metodologia proprietară Fusion, care combină datele proprietare site-centric cu datele proprietare user-centric și date structurale furnizate de BRAT prin studiul SNA FOCUS. Lider în măsurarea audienței în peste 35 de țări, metodologia Gemius este recunoscută internațional și premiată în 2015 și 2016 cu locul întai la IAB Europe Research Award pentru metodologiile de cercetare a audienței dezvoltate.

To clipboard> Drukuj

Tipul continutului

analiza & infografic

Industrie

Media

Tara

Romania

Vrei sa afli mai multe?

Contact

Primeste toate stirile, opiniile si ghidurile intr-un singur mail!

Newsletter