Audiența și topul rețelelor de socializare din România
80,5% din totalitatea utilizatorilor de internet de pe desktop folosesc rețelele de socializare. Facebook este cel mai popular mediu de comunicare online, arată studiul gemiusAudience pentru mai 2017.
Facebook, cea mai populară rețea de socializare
Cea mai populară rețea de socializare din România, Facebook, a fost folosită de peste 5,5 milioane de utilizatori de internet pe desktop în mai 2017, reprezentând 80% din populația de internet a țării. Dintre ei, bărbații socializează cel mai des pe Facebook (51,1%), în timp ce ponderea femeilor ajunge la 48,8%. În ceea ce privește nivelul educațional, 38% dintre utilizatori au terminat liceul și 8,7% declară că au absolvit studii superioare. De asemenea, 64% dintre cei care accesează Facebook provind din mediul urban.
Pinterest și Instagram, audiențe asemănătoare
Pe locul doi și trei în clasamentul rețelelor de social media populare se află Pinterest și Instagram. Pinterest a fost accesat de pe desktop în mai de 10,5% din totalitatea utilizatorilor de internet, în timp ce 9,5% dintre ei au folosit Instagram. Audiența celor două site-uri este extrem de asemătoare în România. Majoritatea utilizatorilor vin de la orașe (75% - Instagram, 61,5% - Pinterest), iar cei mai mulți utilizatori sunt bărbați (51,5% - Instagram, 50,6% - Pinterest).
LinkedIN și Twitter la baza rețelelor de socializare
La baza topului se află LinkedIN și Twitter. Ponderea utilizatorilor de internet care sunt interesați atât de socializare, cât și de relații profesionale ajunge la 9,2% - LinkedIN și 8,4% - Twitter.
Despre studiu:
gemiusAudience în România este studiul complet de măsurare a audiențelor online prin metodologia proprietară Fusion, care combină datele proprietare site-centric cu datele proprietare user-centric și date structurale furnizate de BRAT prin studiul SNA FOCUS. Lider în măsurarea audienței în peste 35 de țări, metodologia Gemius este recunoscută internațional și premiată în 2015, 2016 și 2017 cu locul întai la IAB Europe Research Award pentru metodologiile de cercetare a audienței dezvoltate.