2017-08-31 11:45

Analiză gemiusAdReal. Una din 12 reclame video este la produse cosmetice

Patru din zece utilizatori de internet din România au fost expuși la reclame online ale brandurilor de cosmetice pe Facebook. În total, reclamele video care promovează produse  din categoria Personal Care & Hygiene au fost afișate de 24 de milioane de ori utilizatorilor de internet români pe desktop (laptop & PC), conform celei mai noi analize gemiusAdReal. 

Industria cosmeticelor încurajează cumpărăturile pe timpul vacanței de vară. Mai mult de 24 de milioane de reclame video la produse de îngrijire personală și igienă au fost livrate în iulie pe desktop în România. gemiusAdReal arată că fiecare al 12-lea spot publicitar (8%) afișat promovează produse pentru păr, corp ,îngrijirea feței sau a gurii, produse de vopsit părul, deodorante, parfumuri  sau produse de îngrijire personală și igienă pentru copii.

 Reclamele video online din categoria analizată au atins 43% dintre utilizatorii de desktop. Astfel, ea a ajuns pe poziția a patra în clasamentul general, fiind urmată de industria Food și Pharmaceuticals.

Cele mai populare branduri din categoria Personal Care & Hygiene

L'Oréal este în fruntea brandurilor de pe internet din România în termeni de frecvență de livrare. Reclamele video ale brandului francez au fost livrate de aproape 4.2 milioane de ori și au înregistrat un reach de 14%. Nivea ocupă cea de-o doua poziție în clasamentul brandurilor din nișa Personal Care & Hygiene. Produsele sale sunt promovate de reclame care au fost afișate de 3.2 milioane de ori și au un reach de 12%. Colgate se află pe locul trei cu 1.4 milioane de afișări și 8% Reach, conform gemiusAdReal.

Top-ul publisherilor care au livrat cele mai multe ad-uri din categoria Personal Care & Hygiene

Un sfert din utilizatorii de internet din România au fost expuși la reclame online pentru branduri de cosmetice pe Facebook (11.1 milioane de afișări). Cu 8.3 milioane de emisii care au atins aproape fiecare al cincilea utilizator de internet (19% Reach). Youtube este al doilea publisher preferat de brandurile de cosmetice, fiind urmat în clasament de site-urile grupului Mediafax, unde 696.000 de reclame au fost afișate către 4% din utilizatorii de internet de pe desktop.

O excepție de la regulă. Facebook, principalul publisher în România

Nivea și L'Oréal desfășoară campanii online nu numai în România, ci și în Polonia, Germania și Ucraina. Pe toate aceste piețe, cel puțin unul dintre aceste branduri a fost printre primele trei în termeni de cel mai mare reach al publicității video online. Dintre aceste țări, România este singura piață unde Facebook domină ca publisher în industria cosmetică. În restul țărilor, Youtube este publisherul principal al reclamelor online.

 

Pe de-o parte este de înțeles de ce advertiserii și agențiile de media se îndreptă către Facebook: rețeaua strânge, în prezent, peste cinci milioane de Real Users doar pe desktop (sursa: gemiusAudience). Pe de altă parte, devine din ce în ce mai greu pentru branduri să capteze și să rețină atenția userilor pe canalul cu cel mai mare clutter. Dacă ne uităm la indicatori, precum ar fi viewability time (timpul de vizualizare a unui ad video), observăm că Facebook a dat o medie de 4.95 sec pentru industria analizată, versus 11.32 sec media calculată pentru toți publisherii. În aceste condiții, site-urile locale sunt încă un instrument puternic pentru advertiserii care vor să comunice eficient, indiferent de tipul de obiective urmărite în campanii", explică Doina Radicof, Digital Marketing Consultant la Gemius Romania & Moldova.

 

 

*Datele Gemius analizate  se referă la luna iulie 2017 și au fost strânse de la utilizatorii de internet din România cu vârste cuprinse între 14 și 74 de ani care au folosit computere sau laptop-uri.

 

gemiusAdReal este primul și singurul studiu disponibil în România care analizează întreaga piață de publicitate online prin prisma utilizatorului final. AdReal oferă informații complete despre toate tipurile de reclame și website-uri (include și rețele de socializare & motoare de căutare). Lider în măsurarea audienței în peste 35 de țări, metodologia Gemius este recunoscută internațional și premiată în 2015, 2016 și 2017 cu locul întâi la  IAB Europe Research Award pentru metodologiile de cercetare a audienței dezvoltate.

To clipboard> Drukuj

Industrie

Advertising, Comert

Tara

Romania

Vrei sa afli mai multe?

Contact

Primeste toate stirile, opiniile si ghidurile intr-un singur mail!

Newsletter