2018-03-13 11:15

gemiusAdReal - Cum folosesc femeile internetul?

Pe data de 8 martie sarbatorim Ziua Internationala a Femeii. Cu aceasta ocazie, am analizat prin gemiusAdReal modul in care femeile din Turcia, Romania, Ucraina si Polonia utilizeaza internetul. Am aflat care este procentul utilizatorilor de internet de sex feminin din tarile selectate si cat timp petrec navigand pe internet.

Femeile din Turcia sunt cele mai active online

Din cele patru tari analizate, cea mai mare rata a activitatii online a fost inregistrata in Turcia - 84% dintre femei navigheaza pe internet. Pe locul doi se afla Ucraina cu o rata a activitatii online in radul femeilor de 56%, cu doar 28% mai putin fata de ocupanta primului loc. Un rezultat similar a fost observat si in Romania – 58% femei utilizeaza internetul, in timp ce in Polonia - 77% dintre femei navigheaza online de pe laptopuri si computere desktop.

Durata zilnica a navigarii online este de doua ore

Cea mai mare audienta online a fost inregistrata in Polonia, unde intervalul de timp zilnic petrecut de femei este de trei ore (2:47:04). Femeile din Romania raman online cu aproximativ 43 de minute mai putin comparativ cu femeile poloneze (2:04:55), totusi timpul depaseste doua ore. Numai in Ucraina si Turcia timpul mediu petrecut online este mai mic (1:58:18 si, respectiv, 1:55:09).

*Datele prezentate includ audiența de sex feminin în vârstă de 15-69 ani care a folosit calculatoare personale și notebook-uri în ianuarie 2018.

To clipboard> Drukuj

Vrei sa afli mai multe?

Contact

Primeste toate stirile, opiniile si ghidurile intr-un singur mail!

Newsletter