2014-01-15 09:45

Cea mai rapida solutie de analiza a continutului unui website

gemiusHeatMap este cea mai rapida si convenabila solutie pentru analiza continutului unui website. Rezultatele sunt in timp real si sunt prezentate direct pe pagina site-ului, astfel incat administratorul paginii are o privire de ansamblu rapida asupra impactului continutului site-ului sau. 

Exista mai multe variante pentru analiza site-urilor si administratorii pot alege dintre mai multe beneficii: pot vedea care sunt link-urile cele mai populare, care sunt zonele de caldura- unde se concentreaza mare parte din atentia vizitatorilor, care este evolutia temporala a popularitatii articolelor. Se pot observa tendintele si se pot compara rezultatele cu perioade similare din trecut, folosind tabele, grafice sau vizualizand datele direct in site.  

Studiul gemiusHeatMap este alcatuit din doua module: LinkMap si ClickMap. Modulul  LinkMap ofera informatii referitoare la numarul de click-uri realizate de utilizatori pe anumite link-uri intr-o perioada de timp aleasa, in timp ce modulul ClickMap arata toate click-urile realizate de catre vizitatori (nu doar pe link-uri sau elemente clickabile), sub forma unei harti de temperatura, care indica unde se concentreaza atentia majoritatii utilizatorilor. Modulul ClickMap  permite  identificarea celor mai bune amplasamente din pagina, sporeste usurinta de folosire a site-ului  si indica care sunt pozitile cele mai bune pentru anumite elemente.

Toate beneficiile solutiei gemiusHeatMap sunt prezentate succint in filmuletul urmator : https://www.youtube.com/watch?v=Y8RHqSav2m8&feature=player_embedded

Realizand acest studiu in mod continuu, imperceptibil de catre utilizatori, administratorul unui site, primeste informatii relevante despre continutul site-ului sau : care sunt articolele cele  mai interesante pentru utilizatori, unde este concentrata atentia vizitatorilor, cum se schimba popularitatea unui articol intr-o perioada de timp etc.  

In Romania, solutia gemiusHeatMap este utilizata cu succes de www.romanialibera.ro: ‘Heatmap este un program extrem de util in redactiile cu accent pe stirile de actualitate, in special pentru editori, carora le usurează munca. Cu Heatmap, stii, in timp real, numarul afisarilor pe fiecare articol in parte. Mai mult, se poate contura o statistica privind materialele care prind la public si cele care nu. Diferenta dintre Heatmap si alte unelte de masurare a traficului este modul intuitiv de codare a rezultatelor atat prin scala de culori cat si prin  interemdiul unor grafice interactive. Fara nici o indoiala, acesta solutie de masurare a traficului a avut un aport semnificativ in cresterea recenta de trafic inregistrata de romanialibera.ro’ declara Catalin Bindea, Marketing Manager Medien Holding, in al carui portofoliu se regaseste www.romanialibera.ro.

To clipboard> Drukuj

Tara

Romania

Primeste toate stirile, opiniile si ghidurile intr-un singur mail!

Newsletter