2016-09-06 14:57

Utilizatorii români de internet – cine sunt ei?

Peste 7,3 milioane de utilizatori din România navighează lunar pe internet de pe PC. Dintre ei, numărul celor care trăiesc în mediul urban este de aproape două ori mai mare față de numărul celor care trăiesc în mediul rural, arată studiul gemiusAudience pentru iulie 2016.

De două ori mai mulți utilizatori la orașe

Majoritatea utilizatorilor de internet din România trăiește în orașe – 65,8% din grupul analizat, în timp ce ponderea celor care trăiesc în mediul rural atinge 34,2%. Adică de două ori mai mulți utilizatori în urban, decât în rural. De asemenea, 53% din totalitatea utilizatorilor este reprezentată de bărbați, iar 47% de femei. 

 

Mai tineri în mediul rural...

Diferențe majore între utilizatorii de internet din cele două medii apar atunci când analizăm structura lor în funcție de vârstă. În zonele rurale întâlnim mai mulți utilizatori din segmentul de vârstă 14-18 ani. Grupul este predominant alcătuit din femei – 18,6%. Segmentul de vârstă cel mai slab reprezentat în mediul rural este cel format din femei 45-49 de ani (6,3%) și bărbați 50-54 de ani (5,1%).

...mai vârstnici în mediul urban

Situația arată cu totul și cu totul diferit în mediul urban. Aici, atât femeile, cât și bărbații sunt mai activi: 14,4% femei și 16,4% bărbați din mediul urban care au peste 55 de ani.

 

Despre studiu:

gemiusAudience în România este studiul complet de măsurare a audiențelor online prin metodologia proprietară Fusion, care combină datele proprietare site-centric cu datele proprietare user-centric și date structurale furnizate de BRAT prin studiul SNA FOCUS. Lider în măsurarea audienței în peste 35 de țări, metodologia Gemius este recunoscută internațional și premiată în 2015 și 2016 cu locul întai la IAB Europe Research Award pentru metodologiile de cercetare a audienței dezvoltate.

To clipboard> Drukuj

Industrie

RO_Industry

Tara

Romania

Vrei sa afli mai multe?

Contact

Primeste toate stirile, opiniile si ghidurile intr-un singur mail!

Newsletter