2017-08-11 14:13

Magazinele online, accesate de mai mult de jumătate dintre utilizatorii de internet de pe desktop

Aproape 60% dintre utilizatorii de internet din România vizitează magazine online de pe desktop (PC si laptop). eMAG.ro este cel mai accesat magazin e-commerce din ianuarie până în iunie 2017, conform analizei gemiusAudience. 

Utilizatorii de internet din România accesează într-un număr foarte mare site-urile de e-commerce. Doar în luna martie 4,1 milioane de utilizatori au intrat pe portalurile online, adică aproape 60% din populația de intenet de pe desktop.

eMAG, liderul magazinelor online

eMAG a fost liderul detașat al magazinelor online în toate cele șase luni analizate. În iunie 2017, site-ul a fost vizitat de peste o treime din utilizatorii de internet din România de pe desktop. Din ianuarie până în iunie, eMAG a câștigat 166 de mii de utilizatori pe desktop.

Cine a urcat și cine a coborât în top în cele șase luni analizate

dedeman.ro a înregistrat cea mai mare creștere a traficului dintre magazinele online analizate. Dacă în ianuarie platforma online a magazinului se regăsea pe locul cinci cu 700 de mii de utilizatori, în iunie a urcat până pe locul doi cu 966 utilizatori. De asemenea, reach-ul portalului a crescut de la 10,3% în ianuarie 2017 la 13,9% în iunie.

Pracktiker.ro este un alt magazin online care a urcat în top în timpul perioadei analizate. Magazinul nu se afla în clasament în ianuarie, iar în iunie a strans peste 360 de mii de utilizatori.

Magazinele online al căror trafic a scăzut în această perioadă sunt: alibaba (alibaba.com &  aliexpress.com), cel.ro și flanco.ro. aălibaba.com a scăzut cu peste șase procente în reach din ianuarie până în iunie. 

 

Despre studiu:

gemiusAudience în România este studiul complet de măsurare a audiențelor online prin metodologia proprietară Fusion, care combină datele proprietare site-centric cu datele proprietare user-centric și date structurale furnizate de BRAT prin studiul SNA FOCUS. Lider în măsurarea audienței în peste 35 de țări, metodologia Gemius este recunoscută internațional și premiată în 2015, 2016 și 2017 cu locul întai la IAB Europe Research Award pentru metodologiile de cercetare a audienței dezvoltate.

To clipboard> Drukuj

Industrie

Comert

Tara

Romania

Vrei sa afli mai multe?

Contact

Primeste toate stirile, opiniile si ghidurile intr-un singur mail!

Newsletter