2016-07-27 09:03

Cele mai populare site-uri de banking din România

Românii accesează cel mai des de pe desktop Banca Transilvania (bancatransilvania.ro & btrl.ro), BCR (bcr.ro & 24banking.ro), BRD (brd.ro & mybrdnet.ro), Garanti Bank (garantibank.ro & garanticreditedeconsum.ro), ING (ing.ro & homebank.ro) și Raiffeisen Bank (raiffeisenbank.ro & raiffeisenonline.ro) (în ordine alfabetică) atunci când au de făcut operațiuni bancare. 

Garanti Bank, cel mai accesat site bancar

Garanti Bank, parte a Garanti Bank Group, este cel mai folosit serviciu bancar de pe desktop în România. Peste 644.000 de utilizatori online accesează lunar site-ul, iar în ultimii doi ani reach-ul său a crescut de la 1,9% la 8,8%.

Pe locul doi se situează ING cu aproape 600.000 de utilizatori lunar, fiind urmat în clasament de Banca Transilvania cu 520.000 de utilizatori lunar.

Cine sunt cei care folosesc internet banking. Profilul socio-demografic în funcție de vârstă 

Serviciile bancare sunt populare în rândul celor cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani. În mai 2016, ponderea lor a atins 30% din totalitatea utilizatorilor de internet din România care intră pe site-urile din segmentul banking. ING este site-ul cel mai accesat de acest segment de vârstă (39%).

Utilizatorii cu vârste între 14 și 19 ani, 25 și 34 de ani (22,6%) și 55+ (12,3%) aleg Garanti Bank. De asemenea, cei care au între 44 și 54 de ani se regăsesc în mare parte pe Raiffaisen Bank (30,42%)

 

Despre studiu:

gemiusAudience în România este studiul complet de măsurare a audiențelor online prin metodologia proprietară Fusion, care combină datele proprietare site-centric cu datele proprietare user-centric și date structurale furnizate de BRAT prin studiul SNA FOCUS. Lider în măsurarea audienței în peste 35 de țări, metodologia Gemius este recunoscută internațional și premiată în 2015 și 2016 cu locul întai la  IAB Europe Research Award pentru metodologiile de cercetare a audienței dezvoltate.

To clipboard> Drukuj

Industrie

Finante

Tara

Romania

Vrei sa afli mai multe?

Contact

Primeste toate stirile, opiniile si ghidurile intr-un singur mail!

Newsletter